Anti-tilt

Hvad er anti-tilt?

Anti-tilt er en vigtig funktion, der findes på mange elektriske ladcykler. Funktionen hjælper med at forhindre cyklen i at tippe over, når den ikke er læsset med tung last eller når man svinger skarpt. Dette er især vigtigt på elektriske ladcykler, da de ofte kører stærkere, da motoren påfører mere kraft til hjulene, en man selv ville kunne gøre, når man træder i pedalerne. Derfor kan det være farligt, hvis cyklen tipper over under kørslen. På en almindelig tohjulet cykel vil du følge med cyklen rundt i svinget. På en trehjulet cykel kan du derimod ikke læne dig med rundt i svinget som du er vant til, og derfor er anti-tilt en vigtig funktion for at hjælpe dig med at tippe indad, så du undgår at vælte. Husk derfor også altid at køre lige op ad kantstenen for at undgå at tippe over.
 
Det er vigtigt at bemærke, at ikke alle elektriske ladcykler har anti-tiltfunktion, og det kan være en god idé at overveje, når man vælger en cykel. Hos EventyrCykler er alle vores ladcykler udstyret med anti-tilt systemer.

Hvordan fungerer anti-tilt?

Hos EventyrCyklers modeller er anti-tiltsystemet opbygget i form af en mekanisk funktion, hvor selve stellet tilter med når du drejer. Dette gør medfører at hverken du eller kassen får overbalance i svinget, og dermed opnår den bedst mulige sikkerhed og kørekomfort når du cykler – særligt når du cykler helt uden last, eller når du har børn i vognen.