Hydrauliske skivebremser

Hvad er hydrauliske skivebremser?

Hydrauliske skivebremser fungerer ved at bruge et lukket system bestående af en plastslange med hydraulikvæske, under tryk, der overføre kraften fra bremsehåndtaget til bremsekaliberen, som klemmer bremseklodserne mod skiven.

Hvad er fordele og ulemper ved hydrauliske skivebremser?

Der er mange fordele ved skivebremser i forhold til andre bremsetyper. Grundet skivebremsens større overfladeareal, er der mere kontakt mellem bremsebelægningerne og skiven, end på f.eks. fælgbremser. Dette betyder at det er muligt at opbygge mere friktion i bremsen, og sikre en større og mere effektiv bremsekraft, end andre bremsetyper. Da hydrauliske skivebremser bruger internt tryk i stedet for en wire, har de generelt en mere direkte kraftoverførelse end mekaniske skivebremser, hvilket gør dem mere behagelige at bruge over længere tid.
 
Skivebremser er bedre til at aflede den varme der kan opstå under opbremsning. Skivebremsernes design med en åben skive og køleribber hjælper med at aflede varmen væk fra bremsesystemet, hvilket minimerer risikoen for bremsefade og sikrer en mere pålidelig bremseeffekt.
 
Derudover er skivebremser kendt for deres fremragende bremsekraft og evne til at bremse effektivt under forskellige vejrforhold. Skivebremser er mindre følsomme over for vand og snavs end fælgbremser. Det åbne design gør det lettere for vand og snavs at komme væk fra bremsesystemet og undgå ophobning af skidt, der muligt kan påvirke bremseeffekten. Dette er især vigtigt under kørsel i regnvejr eller på snavsede veje.
 
Skivebremser er generelt nemme at vedligeholde da bremsebelægningerne på skivebremser nemt kan udskiftes, og skiverne kan let rengøres eller udskiftes ved behov. Dette gør det lettere og billigere at opretholde og servicere skivebremserne. Hydrauliske skivebremser er ofte nemmere at vedligeholde end mekaniske bremser da de ikke bruger kabler og træk, som kan blive slidte eller strække sig over tid.
 
Dog kræver skivebremser dog stadig mere vedligeholdelse end fælgbremser, da skiven og bremseklodserne kan blive slidt over tid, og derved skal udskiftes. Det er også vigtigt at bruger er opmærksom på at holde skiven ren og fri for snavs eller olie, da dette kan påvirke bremsekraften og ydeevnen.
 
Hos Eventyrcykler er alle vores modeller udstyret med hydrauliske skivebremser i høj kvalitet, der sikrer at du får en effektiv og sikker opbremsning.