Kaleche

Hvad er en kaleche?

En kaleche på en ladcykel er en beskyttende overdækning, der monteres over ladkassen for at give ekstra beskyttelse mod vejrforhold som regn, sne, sol og vind. Den fungerer som en slags tag, der kan åbnes eller lukkes efter behov.
 
Kalecher på ladcykler kan variere i design og materiale afhængigt af producenten og modellen af ladcyklen. Nogle kalecher er lavet af vandtætte materialer som PVC eller nylon for at holde regn og sne ude. Andre kalecher kan være mere åbne og lavet af letvægtsmaterialer som mesh eller netstof for at give ventilation og beskyttelse mod solen. 

Hvilke funktioner har en kaleche?

Kalecher kan normalt fastgøres til ladet ved hjælp af stropper, bøjler, velcro eller lignende metoder. Nogle kalecher kan være aftagelige, så de kan tages af eller sættes på efter behov. Der kan også være vinduer eller åbninger i kalechen for at give mulighed for udsyn og ventilation. Du kan læse mere om monteringen af din EventyrCykler kaleche i din cykels manual her på hjemmesiden.
 
Kalecher på ladcykler er nyttige, da de hjælper med at holde børnene og lasten tørre og beskyttede under kørslen. De kan også give en vis afskærmning mod solens stråler og vindens kulde, hvilket gør turen mere behagelig for passagererne. Det er vigtigt at vælge en kaleche, der passer til din specifikke ladcykel og sikre, at den er korrekt monteret og fastgjort for at sikre optimal beskyttelse og stabilitet.

Hvordan bruger jeg min EventyrCykel kaleche korrekt?

Kalechen er altså et super godt stykke tilbehør at have til sin ladcykel, men hvordan sikrer man bedst at den holder og virker så længe som muligt? Her er nogle fif til hvordan man får mest ud af sin kaleche.
 
Vi anbefaler at man jævnligt imprægnere sin kaleche, for at sikre behandlingen på stoffet forbliver effektivt til at holder vand ude af ladet. Hvis du selv behandler din kaleche jævnligt, vil den ofte holde længere, da almen slid fra f.eks. sol og regn, ikke har en chance for at gøre ligeså stor skade. Hvis kalechen har været våd ude på tur anbefaler vi at du tager den af og hænger den til tørre et sted, hvor den har mulighed for at tørre helt ud mellem ture. Generelt er det bedst kun at have kalechen monteret på cyklen når du skal bruge den, da unødig brug kan slide den op hurtigere.
 
Lynlåse er den mest skrøbelige del af din kaleche, og det kan derfor være en god ide at passe godt på dem under brug. Vi anbefaler altid at have lynlåsene helt lukkede under montering og afmontering af kalechen, for at undgå træk eller brud på lynlåsen. Derudover kan det være en god ide at holde imod på stoffet rundt om lynlåsen når den rulles op og ned, for at sikre tænderne får ordentligt fat.
 
Grundet kalechens funktion og brug, specielt bevægelige dele som lynlåsene, er det helt normalt at kalechen slides op hurtigere end resten af cyklen. Her kan det være en god ide at holde sig opdateret på reklamationsret. Den 2 års reklamationsret man normal har på dele af sin nye cykel kan nemlig henfalde på sliddele som f.eks. lynlåse, hvis det er naturlig slid der er skyld i fejlen. Du kan læse mere om reklamation i vores cykelordbog her.

Vi her hos EventyrCykler mener dog at man naturligvis stadig skal have ret til at få fikses eller erstattet sin kaleche, hvis den er gået for hurtigt i stykker. Vi giver derfor en returret på et halv år, hvis din kaleche er gået i stykker, udenfor den almindelige reklamationsret.
 

Kan jeg vaske min kaleche?

Du kan sagtens rengøre eller vaske din kaleche, men det skal gøres i hånden. Skrub kalechen med en blød børste (gør det evt. udendørs) og med rent vand. Vælger du at komme en smule sæbe i vandet, skal du huske at skylle grundigt efter med rent vand.