Ladkasse

Hvad er en ladkasse?

En ladkasse på en ladcykel er en speciel konstruktion, der er monteret på cyklens forende. Den er designet til at bære og transportere varer, børn eller andre genstande på cyklen. Ladkassen er større og mere rummelig end en almindelig cykelkurv og giver mulighed for at transportere større genstande eller flere ting på én gang. Den kan også have forskellige funktioner som fastgørelsespunkter eller bærehåndtag for at gøre det nemmere at organisere og transportere varerne.

Må man køre med børn i ladkassen?

Ja, du må gerne køre med børn i ladcyklen. Det er en smart måde at transportere et eller flere børn rundt på sikker vis, og på samme tid have plads til varer eller andet bagage i vognen. Du må have op til 6 børn under 8 år i ladkassen, såfremt at de er sikkert fastspændt. Børn skal enten være spændt fast med en y-sele eller en hoftesele når de sidder i en ladcykelkasse. Vil du have din baby med i ladkassen, kan du montere en babyindsats, så barnet er sikkert fastspændt. Husk, at alle børn (og voksne) bør have cykelhjelm på når de sidder i ladcyklen. Du kan læse mere om reglerne omkring børn i ladcykler hos Rådet for Sikker Trafik.

Må voksne sidde i ladkassen?

Ja, må gerne have voksne passagerer med i ladcyklen. Som med børn, er reglen at alle passagerer skal have en sikker siddeplads og kunne fastspændes. Der må som udgangspunkt være op til 7 personer på en ladcykel – inklusiv føreren. Heraf må 3 af dem være voksne. Det er dog vigtigt, at du altid overholder ladkassens maximale lasteevne, så du sikrer dig, at cyklen stadig kan bremse sikkert.
Du kan læse mere om reglerne for passagerer i ladcykler hos Rådet for Sikker Trafik.

Må jeg have min hund med i ladkassen?

Ja, du må gerne have din hund med i ladkassen. Det kan være en super praktisk måde at transportere både dig og din hund rundt på, når I skal rundt. Har du en større hund, kan det være en idé at kigge overveje en ladcykelmodel der har en større låge i selve ladet, så hunden selv kan stige ombord.