Støtteben

Hvad er et støtteben?

Et støtteben er en mekanisk anordning, der er fastgjort til cyklens stel og bruges til at holde cyklen oprejst, når den er parkeret eller holder stille. Støttebenet er normalt placeret på bagsiden af cyklen, tæt på baghjulet.
 
Støttebenet er normalt lavet af metal og kan være fast eller justerbart i længden. Det kan foldes op eller ned efter behov. Når støttebenet er udfoldet og nede, hviler cyklen på det, hvilket giver stabilitet og forhindrer den i at tippe over.
 
Støttebenet er praktisk, når du skal parkere eller standse cyklen midlertidigt uden at skulle lægge den på jorden eller finde noget at støtte den op ad. Det gør det nemmere at læsse eller aflaste cykler eller vente på nogen.
 
Det er vigtigt at bemærke, at støttebenet normalt kun bruges, når cyklen er i ro, og det er ikke beregnet til brug under kørsel. Det kan være nødvendigt at sikre, at støttebenet er foldet op, før du begynder at cykle, da det kan forårsage ubalance og potentielt forårsage en ulykke, hvis det ikke er korrekt foldet op.
 
Nogle cykler leveres med et indbygget støtteben, mens andre kan have brug for at få monteret et separat støtteben. Hvis du har brug for et støtteben til din cykel, kan du besøge en cykelbutik, hvor de kan hjælpe dig med at finde det rigtige støtteben til din cykeltype og størrelse.