Søg
Close this search box.

Bremser

Der findes flere forskellige bremsetyper der bruges til ladcykler. Her kan du læse mere om de forskellige typer af bremser.

Hvad er skivebremser?

Skivebremser er en type bremser, der består af en roterende skive, der er fastgjort til cykelhjulet, og en bremsekaliber, monteret på cyklens stel eller gaffel. Når bremsehåndtaget på cyklen aktiveres, presses bremseklodserne mod skiven. Friktionen mellem bremseklodserne og skiven forårsager en modstand, der sænker hjulets rotation og stopper cyklen sikkert. Jo hårdere bremseklodserne presses mod skiven, jo mere effektivt bremser cyklen.

Læs mere om skivebremser her.

Hvilke typer skivebremser findes der?

Der findes to forskellige typer af skivebremser; mekaniske skivebremser og hydrauliske skivebremser.

Hvad er mekaniske skivebremser?

Skivebremsen er normalt monteret på cyklens hjulnav og består af en roterende skive, en bremseklods og en bremsekaliber monteret på stellet. Den mekaniske skivebremse fungerer ved at du trækker bremsehåndtaget der er forbundet til, bremseklodserne med en stålkabel der gør at de klemmes mod den roterende skive, hvilket skaber friktion og stopper hjulet fra at dreje rundt.

Læs mere om mekaniske skivebremser her.

Hvad er hydrauliske skivebremser?

Hydrauliske skivebremser fungerer ved at bruge et lukket system bestående af en plastslange med hydraulikvæske, under tryk, der overføre kraften fra bremsehåndtaget til bremsekaliberen, som klemmer bremseklodserne mod skiven.

Læs mere om hydrauliske skivebremser her.

Hvad er fælgbremser?

Fælgbremser er en af de mest almindelige typer af bremser på en cykel. De fungerer ved at bremseklodserne klemmer mod fælgen, hvilket skaber friktion og sænker farten på hjulet. Fælgbremser består af en bremsekaliber, der er fastgjort til cyklens stel eller forgaffel, og bremseklodser, som klemmer mod fælgen.

Du kan læse mere om fælgbremser her.

Hvad er rullebremser?

Rullebremser, også kaldet tromlebremser ses på mange el- og ladcykler. Rullebremser sidder monteret i cyklens nav og fungerer ved at bruge friktion mellem en indre tromle og bremseklodser til at stoppe eller sænke cyklens hastighed. Rullebremser består af flere komponenter, herunder en indre tromle, bremseklodser og en mekanisme til at overføre kraften fra bremsehåndtaget til bremseklodserne. Når bremsehåndtaget aktiveres, bevæger bremseklodserne sig ind mod den indre tromle og skaber friktion, hvilket stopper cyklen.

Du kan læse mere om rullebremser her.

Vil du vide mere om vedligeholdelse af dine bremser?

Du kan læse mere om vedligeholdelse ad dine bremser på vores indlæg om bremsevedligeholdelse her